Recept pan pizza

Gör så här:

Börja med att välja antal pizzor du skall göra. Receptet är anpassat efter mina egna plåtar i storlek M. (En standard ugnsplåt är ca 4 gånger M storlek)

Väg upp samtliga ingredienser som du fått ut från kalkylen. Börja med att hälla vattnet i en större bunke. Ha i jästen och rör till den löst upp sig. Tillsätt mjölet och rör ihop något. Ha sedan i samtliga av de andra ingredienserna och rör ihop till en deg. Rör eller knåda degen i ca 5 minuter. Täck bunken med plastfolie eller en fuktig handduk, låt jäsa i rumstemperatur i ca 30min. Fukta händerna, träck degen och vik den över sig själv. Vrid bunken ett kvarts varv och upprepa detta 4-6 gånger. Täck bunken igen och låt den jäsa åtterligare 30 min. Upprepa denna sträckning totalt 3 gånger, efter den tredje sträckningen så räcker det med att degen jäser/vilar i 20 minuter innan du tippar över den i den väloljade ugnsplåten. Sträck ut degen så lång den ger med sig i ungsplåten. Låt vila ca 10 min. Sätt ugnen på 200 grader varmluft om du har, annars över och undervärme. Sträck ut degen så att den täcker hela botten och toppa med valfi toppen. Tänk på att inte ha för "blöt" topping. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-25minuter tills den fått fin färg. Ta ut pizza och låt den svaln någont innan du ut den ur plåten. Men godast är att servera den direkt ut plåten, då håller sig pizzan varm längre!

Lycka till och hoppas det smakar!