Recept snabb pizzadeg

Allmänt:

Börja med att föra in alla parametrar i kalkylen som du önskar. Antal pizzor samt vikten av de slutliga pizzadegsbollarna. En klassisk pizza ska väga ca. 220g styck.

Därefter trycker du på Ge mig pizza! Då får du fram samtliga mängder av alla ingredienser och följer därefter bara receptet.

Snabb pizzadeg

Börja med att lägga in pizzastålet i ugnen på full grilleffekt, låt stålet värmas upp ordentligt.
Gärna 60 minuter innan du gräddar pizzan. Har du inget pizzastål så hittar du det nedan.

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Jobba degen gärna hela 10 minuter.
Jäs pizzadegen i en oljad bunken under en fuktig bakduk i cirka 35 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem till runda fina pizzor.
Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda tills den är gyllenbrun.
Servera