Recept Napolitansk pizza

Allmänt:

Börja med att föra in alla parametrar i kalkylen som du önskar. Antal pizzor samt vikten av de slutliga pizzadegsbollarna. En klassisk napolitansk pizza ska väga mellan 230-260g styck.

Därefter trycker du på Ge mig pizza! Då får du fram samtliga mängder av alla ingredienser och följer därefter bara receptet.

Napolitansk pizza:

Denna pizza rekommenderar jag att du kalljäser i kylen i minst 48 timmar men för bästa resultat hela 72 timmar. Och får du inte tag på ett TIPO 00 mjöl så går det bra att använda vanligt vetemjöl. Men dra då av 10% av vattenmängden då detta mjöl inte klara av att binda lika mycket vatten som TIPO 00.

Börja med att tappa upp vattnet en bunke eller i en köksmaskin, viktigt att det är kallt vatten. Tillsätt saltet och lös upp detta i vattnet. Ha i ca 10% av mjölet och rör ihop till en slät smet. Detta måste du göra för att skapa en barriär mellan jästet och saltet som annars inte gillar varandra. Nu kan du ha i jästen och låt maskinen jobba tills det är helt upplöst. Tillsätt resten av mjölet och knåda degen i ca 10-20 minuter. Forma till en stor degboll.
Olja en behållare och lägg i degen. Täck behållaren med plastfilm eller ännu bättre använder du dig av en behållare med lufttätt lock. Ställ degen i kylen som för bästa resultat ska ha en temperatur på 4-7grader. Lått degen långsamt jäsa i 1-2&3 dygn (runt 72 timmar). Ta ut degen och dela den i antal pizzor du kalkylerat för. Forma degen till bollar och låt ligga i rumstemperatur 2-4 timmar innan du bakar ut dina pizzor som du självklart får toppa med precis vad som helst!
Hoppas att du lyckas med din pizza och tagga oss gärna på sociala medier så vi får se er fina pizza.