Recept glutenfri pizza

Allmänt:

Börja med att föra in alla parametrar i kalkylen som du önskar. Antal pizzor samt vikten av de slutliga pizzadegsbollarna. En klassisk napolitansk pizza ska väga mellan 230-260g styck.

Därefter trycker du på Ge mig pizza! Då får du fram samtliga mängder av alla ingredienser och följer därefter bara receptet.

Gör så här:

Börja med att föra in hur många pizzor samt tyngs på pizzorna. Mät upp alla mängder av respektive ingrediens.
Blanda jästen med vatten i en köksassistent tills jästen löst sig. Ha sedan i salt, honung och olivolja. Tillsätt sedan mjölet och låt degen gå ihop sig.
Olja in en skål eller behållare med lock och lägg degen i den för att låta stå och jäsa ca 8 timmar i kylen som håller ca 7 grader.

Ta ut degen från kylen och dela den i antal pizzor som du skall baka. Slå in dem i plastfolie som är oljad och låt dem vila någon timme.

Baka ut pizzorna med rikligt av bovetemjöl eller mjölet du har i degen. Toppa med valfri topping och grädda i ugn till den fått fin färg.