Recept dagsjäst pizza

Allmänt:

Börja med att föra in alla parametrar i kalkylen som du önskar. Antal pizzor samt vikten av de slutliga pizzadegsbollarna. En klassisk napolitansk pizza ska väga mellan 230-260g styck.

Därefter trycker du på Ge mig pizza! Då får du fram samtliga mängder av alla ingredienser och följer därefter bara receptet.

Gör så här:

Börja med att föra in hur många pizzor samt tyngs på pizzorna. Mät upp alla mängder av respektive ingrediens.

Ha i vatten och jästen i en köksassistent och kör den tills jästen löst upp sig. Tillsätt hälften av mjölet och jobba ihop det till mjölet binder vattnet. Tillsätt saltet och resten av mjölet och kör assistenten på medelhastighet ca 10 munter.

Olja in en skål eller behållare med lock och lägg degen i den för att låta stå och jäsa ca 8 timmar i kylen som håller ca 7 grader.

Ta ut degen från kylen och dela den i antal pizzor som du skall baka. Bolla degen och lägg dem på bänken eller på en plåt med olja och täck dem med plastfolie eller en fuktig handduk, låt vila någon timme.

Baka ut pizzorna med rikligt av durumvetemjöl. Toppa med valfri topping och grädda i ugn till den fått fin färg.