I detta avsnitt lagar jag en gulasch över öppen eld. Recept här nedan eller på min instagram. Kom ihop att prenumerera på kanalen 😉
Klassisk Gulaschsoppa
Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 1 tim 30 min
1 kg högrev
2 gul lök, grovt hackade
2 st solo vitlökar, finhackade
1 tsk fänkålsfrön, mortlade
1 tsk senapsfrön, mortlade
1 tsk kardemumma, mortlade
1 tsk anisfrön, mortlade
1 tsk spiskummin, mortlade
2 msk paprikapulver
10st körsbärstomater tomater
3 msk tomatpuré
10 dl vatten
3 msk oxfond (koncentrerad)
2 st morötter, tärnade
1 st röd paprika
3 st fasta potatisar
1/2 röd chili, finhackad
2 msk gochujang
1 msk svartpeppar
1 tsk salt
Neutral olja
Persilja, till servering
crème fraiche samt saltgurka till servering
Gör så här
Börja med att skära ner högrevet samt alla grönsakeri mindre bitar. Hetta upp en stor gryta och ha i neutral olja. Tillsätt högreven och bryn det ordentligt. Ha i lök, vitlök och morötter, låt det svettas. Ha sedan i tomatpurén, chilin samt kryddorna så detta får stekas med någon minut. Tillsätt oxfonden, vatten, tomaterna samt hälften av paprikan och låt det sjuda i 1-2 timmar.
Tillsätt resten av paprikan och servera tillsammans med crème fraiche och fint hackad persilja.
Följ mig gärna på mina andra kanaler:
https://www.facebook.com/ettgottland/
https://www.instagram.com/ettgottland/
_______________________
Här hittar du länkar till de redskap som jag använder och verkligen rekommenderar:
Min webbshop:
https://bit.ly/3yLxozW
Skärbräda trä:
https://bit.ly/3npPKnb
Köp min bok "Från Skog Till Bord":
https://bit.ly/3CckjAV
_______________________
Är det någon speciell rätt du vill jag ska laga? Eller en gäst ni vill se i programmet? Kommentera nedan!
155