Asiatisk nudelsallad

Asiatisk nudelsalad

4 pers - 30 min

Ingredienser

  • 300 g risnudlar
  • 300 g friterad tofu
  • 1 1/2 dl skuren grönkål
  • 1 1/2 dl skuren vitkål
  • 1/2 röd lök
  • 1 st morot
  • 1/2 st gurka
  • 1 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 10 st sugarsnaps
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • saft från 2st lime
  • zest från 1 st lime
  • 1 msk Fisksås
  • 2 msk chinkiang vinäger
  • 1 msk Soja
  • 1,5 msk Sesamolja
  • 2 st vitlökskluftor
  • 1 msk socker
  • 1 msk hackad röd chili
  • 2 cm riven ingefära
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

Börja med dressingen!! Blanda samtliga ingredienser och låt det stå och dra ett tag. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär grönsakerna i strimlor eller önskad storlekar. Blanda grönsakerna med dressingen. Stek tofun i rikligt med olja och till den fått färg. Blanda tofun med dressingblandningen samt nudlarna och lägg upp.

Garnera med tunt skrev chili och salladslök.

Lämna en kommentar