Juliga Viltköttbullar

Julkottbullar

ca 20-30 köttbullar

60 min

Ingredienser:

  • 500 g Viltfärs
  • 1 st Gullök
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Ströbröd
  • 1 tsk Kryddpeppar (malen)
  • 1 tsk Kryddnejlika (malen)
  • 0,5 tsk Kanel
  • 1 msk Timjan (torkad eller färsk)
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 2 msk Sirap
  • 1 msk Viltfond
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

Gör så här:

Hacka ner löken fint och bryn den i rikligt med smör tillsätt sirapen och låt den karamelliseras i stekpanna.

Blanda samtliga ingredienser i en skål och låt den stå och vila ca 10 minuter så att ströbrödet suger åt sig av grädden. Provstek en köttbulle och justera kryddsättningen efter din egen smak.

Stek klart alla köttbullar i stekpannan med rikligt av smör eller om ni är många så lägg dem på en ugnsplåt och kör i ugnen på 220 grader till köttbullarna är gyllenbruna.

Servera och njut!

Lämna en kommentar