Saffranspannkaka

saffranspannkaka-1-scaled

6 pers - 35 minuter

Ingredienser:

  • 500 g risgrynsgröt
  • 4 st ägg
  • 2 dl grädde 40%
  • 100 g färskost
  • 1 dl strösocker (om du köpt färdig gröt så halvera mängden)
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl fint hackad mandel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 droppar bittermandelolja (du kan skippa den)
  • Smör
  • Ströbröd

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör ihop ordentligt. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och kör i mitten av ugnen på 120 grader tills den inte vobblar mer när du skakar formen. ca 20-30 minuter beroende på ugn.

Vispa grädden till en väldigt lätt konsistens och vänd ner fästkosten. Servera pannkakan tillsammans med grädden och en rejäl klick salmbärssylt.

 

Njut!

Lämna en kommentar