Napolitansk löjromspizza

löjromspizza

 

1 pizza - 4 pers (som förrätt)

20 min + 3 dygn

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg (Se pizzadegskalkylator)
  • 80 g löjrom
  • 100 g Västerbottensost
  • 2 dl grädfil
  • 1 st röd lök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • 1 st citron
  • 2 st kaffefilter

Gör så här:

Börja med att sätta degen enlig kalkylen.

Dagen innan du ska baka ut dina pizzor låter du gräddfilen samt löjrommen hänga i var sitt kaffefilter i kylen så att vätskan ringer av från produkterna.

Sätt på ugnen på högsta värmen och använd gärna ett pizzastål.

Hacka gräslök och rödlök fint.

Baka ut din pizzadeg och stryk botten med lite av gräddfilen. Riv över rikligt med västerbottensost och grädda till pizzan fått fin färg. Låt pizzan svalna i någon minut innan du lägger på löjrommen och gräddfilen. Toppa alt med gräslöken, rödlöken samt dill. Och avsluta med att riva lite citronzest.

Servera omgående.

Lämna en kommentar