Nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass

nyponsoppa_86B0167

4 pers - 45 min

Ingredienser:

  • 5 dl Färska nypon
  • 2 cm Ingefära
  • ½ dl Strösocker
  • 1 liter Vatten
  • 1 msk Potatismjöl + lite vatten

Mandelbiskvier:

  • 100 g Skalad mandel
  • 1 dl Strösockers
  • 1 Äggvita

Gör så här:

Nyponsoppa

Skölj och rensa nyponen. Lägg dem tillsammans med ingefära och socker i en kastrull och slå på vattnet. Koka på medelvärme i ca 30 minuter. Mosa sönder nyponen något under tiden de kokar. Avsluta med att mixa nyponen något med stavmixer. Sila nyponsoppan genom en finmaskig sil och tryck all vätska genom silen med en sked. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och red soppan till önskad tjocklek.

Mandelbiskvier

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa mandel och socker fint. Blanda mandeln med äggvitan till en slät smet. Spritsa små toppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i 6–10 minuter tills biskvierna fått fin färg.

Servera soppan med mandelbiskvierna och en kula vaniljglass.

Vill du göra egen glass? Mitt bästa recept på glass hittar du på min youtubekanal.

Lämna en kommentar