Tacogratäng
4-6 pers - 60 min
- 500 g nötfärs
- 2 msk tomatpure
- 1 burk krossade tomater
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1-2 msk spiskummin
- 1 röd chili
- 1 st purjolök
- 1 pkt philadelphiaost
- 0,5 dl grädde
- 1 påse nachochips
- 200 g riven ost
- 1 burk majs
- 1 kruka koriander
Tillbehör:
- Sasal
- Guacamole
Gör så här:
Sätt på ugnen på max, grilleffekt.
Börja med att bryna köttfärsen ordentligt. Hack löken, vitlök samt chilin fint och ha i det i köttfärsen. Tillsätt spiskummin och tomatpurén och låt det staka med något. Ha i de krossade tomater och smaka av allt med salt och peppar.
Bland philadelphiaosten med grädden. Skär ner purjolöken fint. Häll i köttfärsen i en ugnsfast form. Klicka eller spritsa ut philadelphiaosten och toppa med nachochips samt rikligt med riven ost. Kör i ugnen till osten smällt och fått fin färg.
Toppa gratängen med purjolöken, majs samt koriander och lite fint skuren chili innan servering. Servera med salsa och guacamole.
Detta skall testas, ser ruskigt gott ut och vi älskar ju tacos eller hur? Tillbehör Sasal 🙂 staka med något? 🙂 Lite snabb på tangenterna kanske?
Härligt 🙂
Testat. Otroligt gott och många ”vill ha igen”