Tartar med sojamajonnäs och friterad kapris

P1000605-scaled

4 pers - 35 min

Tartar:

  • 300 g Oxfile
  • 2 msk Sesamolja
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 msk Finhackad röd chili
  • 2 msk Sesamolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Sojamajonnäs:

  • 2 st Äggulor
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 dl Neutral olja
  • 2 msk Soja
  • Salt

Tillbehör:

  • 1 dl Friterad kapris
  • 1 dl Friterad palsternacka
  • Picklade rödlök
  • Krasse
  • Blommor från oxalis

Gör så här:

Tartar

Skär ner oxfilen väldigt fint. Blanda kötet med sesamolja, rapsolja och chilin. Smaka av med salt och peppar. Håll köttet väl kylt fram tills servering.

Sojamajonnäs

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Droppa i oljan försiktigt samtidigt som du vispar kraftigt. När oljan är monterad tillsätter du sojan. Smaka av med peppar och eventuelt mer salt.

Nu är det bara att lägga upp på precis som du själv önskar och njuta av din fina måltid! Snåla inte på majjon eller rödlöken!

Lämna en kommentar