Bearnaisesås

bearnaise_86B0627

4 pers - 30 min

Ingredienser:

  • 400 g Smör
  • 1 ½ msk Hackad schalottenlök
  • 2 ½ msk Rosé- eller rödvinsvinäger
  • 2 msk Vatten
  • 4 st Vitpepparkorn
  • 3 st Persiljestjälkar
  • 3 st Dragonstjälkar
  • 3 st Äggulor
  • 1 dl Fint hackad persilja
  • ½ dl Fint hackad dragon
  • Salt

 

Gör så här:

Smält smöret och håll det runt 50 grader.

Koka upp schalottenlök, vinäger, vatten och vitpeppar tillsammans med persilje- och dragonstjälkarna. Låt det reducera tills ungefär hälften återstår.

Sila reduktionen och låt den svalna till 65 grader.

Tillsätt äggen och värm på medelvärme under konstant vispning tills äggen tjocknat något, försök hålla såsen runt 65 grader under hela processen. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills såsen tjocknat.

Tillsätt hackad persilja och dragon och smaka av med salt och eventuellt lite mer vinäger.

Lämna en kommentar