Tryffelpasta

tryffelpasta-staende_-scaled

4 pers

40 minuter

Ingredienser:

  • 300g pasta
  • 20 g tryffel
  • 10 st champinjoner
  • 2 st schalottenlök
  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl riven parmesan
  • 5 dl pastavatten
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Börja med att dagen innan lägga tryffeln i ett skål med lock tillsmanas med äggen så att tryffeln smaksätter äggen.

Riv eller hacka ner champinjonerna samt hacka ner löken väldigt fint. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan släppt och dunstat samt gett svampen färg. Tillsätt olivoljan samt löken och stek den mjuk.

Koka pastan enlig förpackningen men ta av den 3-4 minuter innan. Tillsätt 5 dl pastavatten i stekpannan med löken och champinjonerna. Koka ner vattnet tills hälften återstå och tillsätt pastan.

Separera äggulorna från vitan och tillsätt parmesanen i äggulorna och rör ihop med lite pastavetten.

Stäng av stekpannan och vänd ner äggblandningen i stekpannan samtidigt som du rör i pastan. Rör tills pastavattnet binder med äggen. Riv i tryffeln och eventuellt med parmesan. Smaka av med salt och peppar samt lite citronzest.

Servera i en djup tallrik och riv över extra parmesan samt tryffel.

Njut!

Lämna en kommentar