Fransk potatissallad med västerbottensost

P1000880-1-scaled

4 pers - 30 min

Ingredienser:

  • 800g Färskpotatis
  • 10 st Körsbärstomater
  • 15 st Sugarsnaps
  • 1 st Schalottenlök
  • 1/2 st Röd chili
  • 4 st Grönkålskvistar
  • 1 kruka Persilja
  • 1 dl Riven Västerbottensost

Dressing:

  • 1,5 tsk Dijonsenap
  • 1,5 msk Vitvinsvinäger
  • 0,5 dl Neutral olja
  • 0,5 dl Olivolja
  • 2 msk Kikkoman soya
  • 1 st Lime (zest)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Koka potatisen, låt den gärna ha en liten kärna hellre än överkokt. Låt potatisen svalna och skär ner den i mindre bitar. Skär ner samtliga grönsaker i önskad storlek.

Blanda dijonsenap och vinäger i en skål. Droppa ned olja samtidigt som du vispar. Vispa ner både olivoljan och rapsoljan. Avsluta med att röra ner soya och smaksätt med limezest, salt, peppar och pressad vitlök.

Blanda ihop dressingen med potatisen samt grönsakerna och den rivna västerbottensosten, toppa med hackad persilja.

Servera.

Lämna en kommentar