Provencale-macka

provencal

2 pers - 40 min

Ingredienser:

  • 2 st skivor levainbröd
  • 200 g entrecote
  • 5 st sparrisar
  • 1pkt färskost
  • 10 st körsbärstomter
  • 300 g rumstempererat smör
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön chili
  • 1 st citron
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk socker
  • 1 pkt eriks såser
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Tomatröra:

Börja med att lägga tomaterna på en ugnsfast form, olja in och socka tomaterna lätt. Krossa en vitlöksklyfta och lägg sen tillnamns med några kvistar timjan på tomaterna. Baka tomaterna minst 60 minuter på 130 grader i ugnen. När tomaterna är klara blandar du dem med färskosten och hackad basilika. Smaka av med salt.

Smör:

Finhacka persilja, körvel, timjan och chili. Blanda det med smöret och tillsätt zest från en citron samt juice från ca halva citronen. Smaka av med salt och peppar.

Bre dina brödskivor med smöret på båda sidor. Salta köttet och stek på båda sidor på hög värme tills du når en innertemperatur på 48 grader. Ta upp och låt den vila. Ha i sparrisen i stekresterna och låt den stekas någon minut. Torka ut pannan och lägg i brödet. Stek brödet tills det fått fin färg.

Tranchera upp köttet, och montera ihop din macka samt toppa med massvis av sås!

Njut!

Lämna en kommentar