Italienska Kycklingklubbor

kyckling

4 pers - 45 min

Ingredienser:

  • 4 st kycklingklubbor
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 10 st svartpepparkorn
  • 3 st stjärnanis
  • 3 s solovitlökar
  • Zest från en citron
  • 1 st gul lök
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka timjan
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk kycklingfond

Couscous

  • 4 dl Couscous
  • 4 dl vatten
  • 10 cm purjolök
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • Peppar

Sås

  • 2 dl turkis grekisk yoghurt
  • 1 st lime
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Börja med att stätta ugnen på 185 grader varmluft.

Ta fram en stekpanna som klarar av att stå i ugnen, ha i dina kycklingklubbor samt alla andra ingredienser, förutom sojan och kycklingfonden. Kör i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen fått fin färg och är mör och fin. När den är klar så plockar du ur kycklingen och silar av buljongen till en kastrull och låter ned reducera ner till önskad konsistens och smak. Smaka av med japansk soja och kycklingfond.

Hacka purjolöken och fräs sen i en kastull med olja. Tillsätt peppar och vatten, låt koka upp. Häll i couscousen och rör om. Dra av från värmen och låt stå till couscousen är mjuk och allt vatten har absorberats. Precis innan servering rör du upp couscousen så den blir fluffig oh fin.

Rör samman alla ingredienser får såsen. yoghurt, zest från limen, samt juice från halva. Salta och peppra.

Servera och Njut!

Lämna en kommentar