Korv stroganoff

IMG_0688-scaled

4 pers - 30 min

Ingredienser:

  • 300 g Falukorv
  • 1 st Gullök
  • 3 msk Tomatpuré
  • 2 dl Krossade tomater
  • 4 dl Grädde
  • 2 dl Kalv eller Oxfond (utspädd)
  • 2 msk Oregano
  • 1/2 Kruka persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning

Gör så här:

Börja med att skära ner korven i stavar samt hacka löken. Stek korven tills den fått färg, tillsätt löken och stek tills den mjuknat något. Tillsätt tomatpurén och låt den stekas med snabbt. Tillsätt de krossade tomat grädde, fonden samt kryddorna. Låt puttra ca 15 minuter så att stroganoffen blir krämig och fin.

Koka riset enligt förpackningen och servera tillsammans med korvstroganoffen samt toppa med fint hackad persilja.

Lämna en kommentar