Krispig Tofu

TOFU-1-scaled

4 pers

45 minuter

Ingredienser:

  • 1 pkt silkestofu (ca 400 g)
  • 1 dl maizena
  • Olja till fritering (Raps eller frityrolja)

Glaze

  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl chinkiangvinäger
  • 1 dl mörk soja
  • 1 dl strösocker
  • 2 st solovitlökar (eller 4 klyftor)
  • 25 g riven ingefära
  • 1 tsk chilipasta
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 3 st hela stjärnanis

Gör så här:

Börja med att lägg tofun på hushållspapper för att den ska släppa vätskan.

Blanda samtliga ingredienser till glazen i en kastrull, riv ner ingefäran samt vitlöken och koka upp, låt sjuda tills önskad konsistens, ta ur stjärnanisen.

Värm upp oljan till ca 160-170 grader och fritera tofun tills den är krispig. Dela ner tofun i mindre bitar och vänd ner den försiktigt i maizenamjölet. Ta upp den ut oljan och låt den svalna något. Vänd återigen ner tofun i maizenamjölet för att sedan fritera en gång till. Låt den rinna av på papper och blanda sedan ner tofun i glazen.

Garnera med något grönt och NJUT!

 

Lämna en kommentar