Mina favorit revbensspjäll

4 pers - 90 min
Ingredienser
- 1 kg kamben
- 1,5 dl ljus soja
- 1 dl mörk soja
- 1,5 dl socker
- 0,5 dl mörk sirap
- 3 cm ingefära
- 1 st röd chili
- 3 st solovitlökar
- 4 st kanelstänger
- 4 st hel stjärnanis
- 1 msk fänkålsfrön
- 2 st nejlikor
- 3 st torkade pomeransskal
- 1 st citrongräs
- Vatten
Gör så här:
Putsa och dela ner kambenen i portionsbitar och lägg i en väl tilltagen kastrull, var noga med att får bort den lilla hinnan som sitter på insidan av kambenen. Skala och dela ner ingefäran, vitlöken och chilin i större bitar och lägg dem i kastrullen. Ha i alla andra ingredienser och häll på med vatten så att kambenen täcks, glöm inte bort att banka till citrongräset något så att det lättare frigör smakar. Låt sjuda under lock till köttet börja lyssna från benet, ca 50 minuter. Ta ut kambenen och sila av såsen. Redusera såsen till en sirapskonsitens och blanda i kambenen försiktigt.
Servar och toppa med fint strimlad vårlök, chili och sesamfrön.
NJUT.