Snabb bearnaisesås

bearnaise_86B0627

4- 6 pers - 15 min

Ingredienser:

  • 1 burk estragon i vinäger
  • 4 äggulor
  • 500 g smör
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka körvel
  • cayennepeppar
  • salt

Gör så här:

Börja med att smälta smöret.

Lägg äggulorna i en kastull och tillsätt 1 msk av vinägern från estragon. Ställ kastullen på spisen som har en låg värme ovh vispa hela tiden tills äggen och vinägern bildar en krämig konsistens.

Tillsätt smöret droppvis i början, ju mer smör som binder in ju snabbare kan du också ha i smöret. Vispa in så mycket smör du kan och tills du fått önskad konsistens. Om såsen blir för tjock kan så spä med lite vatten.

Smaka av med hackad estragon samt rikligt med finhackade örter, salt och i slutet lite cayennepeppar.

Servera

Lämna en kommentar