Snabb och enkel tryffelpasta
6 pers - 15 min
Ingredienser:
- 600 g Pasta
- 130 g Svamp och tryffelcreme
- 6 st Äggulor
- 100 g Riven parmesan
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Schalottenlök
- 1/2 dl Olivolja
- 2 dl Pastavatten
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Tillsätt pastan och häll av den när det återstår ca 2 minuter av koktiden. Under tiden pastan kokar så förbereder du ”såsen”.
Blanda äggulorna, 2/3 av parmesanen och tryfflcreme i en bunke. Hacka ner vitlöken samt schalottenlöken fint och stek den i en djupare stekpanna tillsammans med olivoljan. Sänk värmen och låt detta svalna något. Häll över pastan i stekpanna, tillsätt tryffelröran och bland väl. Häll i pastavattnet under omrörning så att vattnet binder ihop med tryggelröran.
Smaka av med salt och peppar.
Servera