Snabb och enkel tryffelpasta

Tryffel

6 pers - 15 min

Ingredienser:

  • 600 g Pasta
  • 130 g Svamp och tryffelcreme
  • 6 st Äggulor
  • 100 g  Riven parmesan
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Schalottenlök
  • 1/2 dl Olivolja
  • 2 dl Pastavatten
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Tillsätt pastan och häll av den när det återstår ca 2 minuter av koktiden. Under tiden pastan kokar så förbereder du ”såsen”.

Blanda äggulorna, 2/3 av parmesanen och tryfflcreme i en bunke. Hacka ner vitlöken samt schalottenlöken fint och stek den i en djupare stekpanna tillsammans med olivoljan. Sänk värmen och låt detta svalna något. Häll över pastan i stekpanna, tillsätt tryffelröran och bland väl. Häll i pastavattnet under omrörning så att vattnet binder ihop med tryggelröran.

Smaka av med salt och peppar.

Servera

Lämna en kommentar