Ugnspannkaka med fläsk

P1111739

4-6 pers - 60 min

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 6 dl mjölk(3%)
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 300g rimmat fläsk
  • Riven muskot

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 220 grader över och undervärme.

Skär ner fläsket i mindre bitar och stek det i formarna tills fettet släppt helt och fet fått fin färg.

Käck äggen i en skål tillsätt hälften av grädden och mjölken. Tillsätt allt mjöl, salt och socker. Rör tills allt har blandats. Tillsätt resten av mjölken samt lite riven muskotnöt.

Häll i pannkaksmeten i formarna och kör med i ugnen tills pannkakan fått fin färg och är klar rakt igenom.

 

Servera med valfri sylt och grädde!

 

Vill du hellre se mig göra detta så hitta du en video på Youtube HÄR.

Ugnsplåtarna hittar du HÄR.

 

Lämna en kommentar